Szempilla stylist-ként fontos feladat applikáció előtt meghatározni, milyen íveltségű szempillákkal dolgozzunk. Ehhez egyrészt figyelembe kell venni a vendég kívánságát, de fontos, hogy alaposan szemügyre vegyük az alap pilla adottságait, amikre dolgozni fogunk. Nem utolsó sorban a szem formáját is számításba kell vennünk. Ezek függvényében határozzuk meg az applikálandó pillák ívét.

Milyen pilla ívek léteznek?

I-ív

szempilla I ív

A legegyenesesebb pillatípus. Alig ívelt, nagyon hasonlít a természetes pilla szálra. Használatával nagyon természetes hatást lehet elérni. Hazai forgalomban szempillahosszabbításhoz nem kapható. 

A szemöldök-dúsítást is I ívű szálakkal készítik.

J-ív

A legtermészetesebb hatású. Annyira ívelt, mint egy természetes szempilla szál. Ez az ív egyenesen indul, majd a végén enyhén íves. Szempilla J ívEz a szempilla ív azoknak a hölgyeknek javasolt, akik csak egy kicsit hosszabb és sűrűbb szempillákat szeretnének. Ez a fajta ív szemből nézve nem túl látványos, használata manapság már kissé elavultnak számít.

Figyelem: nagyon egyenes vagy lefelé törő szempilláknál alkalmazva a J-ív „álmos szem” hatást kelthet.

B-ív

szempilla B ívAz arany középút a J és C ívek között. Egyenes pilla egy kissé ívesebb véggel. Csakúgy, mint a J-ív, a B ív is egy átlagos natúr pillaszálra hasonlít, csak enyhén íveltebb változatban. Nagyszerű hosszabbításra és dús hatás elérésére. Lefelé álló natúr szempillákra óvatosan alkalmazzuk, nehogy szomorú tekintetet kapjunk. Nagyon íves saját pilláknál jó választás lehet.

C-ív

Szempilla C ívA legnépszerűbb ív, a szempilla stylistok kedvence.  Ez az ív optikailag nyitja a tekintetet anélkül, hogy túlságosan drámai hatásúnak tűnne. A C-ív minden szemtípushoz illik.

CC-ív

Szempilla CC ívA C és D ívek közötti ív. Még kevésbé elterjedt. Használatával „sexy” tekintetet nyújthatunk vendégeinknek, anélkül, hogy túlságosan drámai hatású lenne.

Egyenes vagy lefelé növő pillasorra jó választás.

D-ív

szempilla D ívEz az íveltség olyan hatást kelt, mintha göndörítve lennének a szempilláink. „Baba-szemű” hatást ad, és nyitja a tekintetet. 

Lefelé növő szempilláknál jó választás, mert optikailag emeli a pillákat.

Figyelem: Ha a vendégnek mélyen ülő szemei vannak, vagy zárt szemtípusa (a mozgó szemhéj nyitott szemnél nem látszik pl. ázsiai nők), ez az ív kényelmetlenséget okozhat azzal, hogy hozzáér a felső szemhéjhoz vagy szúrhatja is azt, különösen 12mm-nél hosszabb pillák esetében.

DD-ív

szempilla dd ívEz a legívesebb fajta szempilla, szinte félkör alakú. Használatával díva-hatás érhető el. Egyenes és lefelé törő szempilláknál körültekintően alkalmazzuk, mert a túl rövid ragasztási szakasz miatt rövidebb ideig tarthat a ragasztási kötés. Ez az ív drámaian nyitja a tekintetet.

L-ív

szempilla L ívEzt az ívet „Barbie” ívnek is hívják. Tökéletes a maximális lifting hatás eléréséhez. Ez a típusú pilla tökéletes egyenes és lefelé törő saját pillákhoz (gyakori hispán vagy ázsiai nőknél), és zárt- vagy mélyen ülő szemtípusokhoz. Ez az ívtípus kedvez a hosszabb ideig tartó ragasztási kötésnek, mivel ennek van a leghosszabb ragasztási alapja a saját pillához.

L+ ív (LC, LD)

szempilla L+ ívEz a legújabb típus a piacon. Drámaian nyitja a tekintetet. Olyan, mint az L-ív, csak a pilla vége kicsit meredekebben emelkedik. Ezzel az ívvel valódi „macskaszem” hatást érhetünk el.

A pilla íveket variálhatjuk is egy szetten belül. Ebben az esetben egymáshoz közel álló íveket válasszunk. Pl. B-C-D ívek, belső szemzugból indul a B ív, majd fokozatosan C, a külső szemzug felé haladva pedig D ívet használunk.

A különböző ívek okos megválasztásával kiválóan korrigálhatók a nem előnyös szemformák is. Tehát érdemes alaposan átgondolni, kinek milyen pillákat applikálunk, mert nagyban hozzájárul a sikeres végeredményhez.

Ragasztókérdés
Vajon mi az oka, hogy márkától függetlenül, nyáron, a máskor jól bevált ragasztó használata sokak számára rémálommá válik?...
Miért fontos, hogy teljesen megkössön a ragasztó az applikáció végén?
Cikk a műszempillák íveiről és felhasználásukról...
Pillafutár
Pillafutár blog írója
tovább ⟶
Írj hozzászólást
Megjegyzés: A HTML kódok nem engedélyezettek!

Ne maradj le híreinkről!

Csík

Iratkozz fel hírlevelünkre!

* kötelező megadni
Pillafutár hírlevél logó